Přihlášení

Nejnovější foto

RCEV

Kdy a kde nás najdete?

Pokud počasí dovolí - na letišti „Na Fialové louce“, pravidelně každou sobotu a neděli v odpoledních hodinách, nepravidelně pak rovněž v pracovní dny odpoledne.

RCEV Polanka nad Odrou, 2.6.2018

Mohla to být velká soutěž.

Po dlouhé době na „malé“ přihlášených více než 20 pilotů!
I Aleš dorazil!!!
Jen předpověď počasí nám dělala vrásky. Píšu ihned po příjezdu domů, možná ovlivněn emocemi, či čím.

Na ploše byli všichni členové Polanky včas a tak příprava zázemí proběhla jak po drátkách. Po zaregistrování soutěžících zavelel Jarda nástup a po tradičním proslovu můžeme v devět začít. Přesně v devět, voda se blíží.

Hned první přistání Petra Šnyrycha bylo hodnoceno hlavně za umělecký dojem, salto přes pásku každý neumí. Taky Martin Vohralík předváděl v prvním kole super záchranu, plný čas a dobré přistání, pak ale slyším „Tak mi tam napiš nulu, výškoměr mám ještě v autě!“. Škoda.
Poté už proběhla první tři kola standardně. Musím poděkovat Kamilovi za nalezení stoupáku v druhém kole, už mi teklo do bot. Krásný uhýbací manévr předvedl i Franta Matula, zakončen byl skokem plavmo. Nezaznamenal jsem ani jednu fatální havárii.

Dolétali jsme tři kola a přišel ten proklatý déšť se slabou bouřkou. Po hodině čekání začali někteří soutěžící odjíždět a další to měli v plánu. Dle předchozích informací Mošnovské věže byl předpoklad seskupení bouřek a intenzivní déšť. „Radary“ v telefonech byly optimističtější. Rozhodnout co dále bylo složité, ale nutné. Po svolání všech soutěžících se hlasováním velkou většinou (12:6) rozhodlo soutěž předčasně ukončit. Poté samozřejmě začalo další dohadování, kdo je větší …

Po dvou hodinách skutečně pršet přestalo a soutěž by se dolétala kompletní, to ovšem víme až teď.
Po bitvě je generálů mnoho. Rozhodlo se, jak se rozhodlo a už na tom nic nezměníme.
Těch pár suchých roků (a nejen ty) přispěly k tomu, že nejsme ochotni čekat. Pořád někam chvátáme, něco nám asi utíká, nakonec ani nevíme co. Před pár lety se ve stanech ve Vsetíně nebo v Hranicích a i v Polance diskutovalo dlouhé hodiny, bez ztrát.
Budu jedním z generálů, měli jsme počkat!

Konec výlev, děkuji všem za super polítání, Jardovi a Mirkovi za organizaci a těším se na další shledání.

Šťastnými se v tříkolové soutěžíčce stali:

1. Radim Barč
2. Petr Slezák
3. Aleš Krátký

Výsledková listina

Fotky, J. Kremer

Video

Leteckomodelářský klub Polanka